Valmennuksesta saatiin “ripakopallinen” käytännön esimerkkejä ja selvät suunnitelmat siitä miten liiketoimintaa jatkossa kehitetään.

Seitan palvelu: Liiketoiminnan kehittäminen ja valmentaminen

“Suurimpia hyötyjä meille: Saimme pilkottua yritystoiminnan pureskeltavan kokoisiksi paloiksi ja siinä samalla meille yrittäjille mentorointia omaan arkeemme. Saimme realistisen ja kriittisen ulkopuolisen näkemyksen omaan tekemiseen, joka estää meitä tulemasta omille toimintatavoillemme sokeiksi.”

– Leif Setälä, Trineria

Mikä oli lähtötilanne?

Trineria Oy:n lähtötilanteessa työt edistyivät “omalla painollaan”. Olemassa olevat projektit työllistivät organisaatiota ja varsinaista vastuunjakoa operatiivisista johtamisesta ei ollut. Mitään varsinaisia ongelmia ei ilmennyt, mutta tekeminen ei ollut ennustettavaa eikä erityisen määrämuotoista. Liiketoimintasuunnitelmaa, prosesseja, eikä kehittymisen mittareita ollut määritelty. Seitan nykytilan kartoituksen ja yhteisen työpäivän kautta löysimme liiketoiminnan kehitysalueet, ja miten etenemme askel kerrallaan.

Päätavoitteet

Trinerian hallituksen ja organisaation tavoite oli saada työskentely tavoitteelliseksi ja suunnitelmalliseksi. He halusivat vähentää riippuvuutta yksittäisistä projekteista ja hallita näin riskejä paremmin sekä kehittää heidän asiakkuuksien johtamista niin myynnin kuin projektien johtamisen ja toteuttamisen suhteen. Nykyinen tapa toimia ei palvellut tulevaisuuden tavoitteita eikä olisi skaalautunut henkilömäärän kasvaessa. Liiketoiminnassa oli liikaa tuntemattomia muuttujia.

Miksi päädyttiin Seitaan?

Seitan valmentajat (Mika ja Tero) vakuuttivat kokemuksellaan ja positiivisella asenteella. Seitasta tuli sellainen tunne, että he haluavat ja osaavat auttaa liiketoiminnan kehittämisessä. Trineria luotti Seitan osaamiseen, siihen miten muutosprosessi viedään läpi. Tämä oli Trinerialle ratkaisevan tärkeää, kun he valitsivat kumppaniksi Seitan.